Veress Tamás Edvárd vagyok. 1999-ben a Krea Kortárs Művészeti Iskola lakberendező hallgatójaként egyértelművé vált számomra, hogy belső terek megálmodásával szeretnék foglalkozni. Azt akkor még nem sejtettem, hogy két évvel később új szakmát is tanulok és a 2001 óta Ed Design Kft néven működő vállalkozásom keretein belül asztalosként fogok dolgozni. Az első években csak konyhabútor gyártásával foglalkoztam, majd gardrób szekrényeket és fürdőszoba bútorokat is készítettem. Az elmúlt években már komplett lakások bútorozására kaptam megbízásokat. Több alkalommal beltéri ajtókat és lépcsőket is készíthettem.

Szerencsésnek mondhatom magamat, mert a megrendelőim mindig is nyitottak voltak az új anyag használatokra és a nem minden esetben megszokott elképzelésekre. Ennek köszönhetően csodálatos tereket építhettem az elmúlt évek során, melyek a legjobb vasalatok használatával és gondos felület kezeléssel mind esztétikájukkal, mind funkciójukkal időtállóak.

Alapvetően furnérozott felületeket alkalmazok. Ezen belül is hozzám a legközelebb a nálunk is honos európai vagy kerti dió áll, de szeretem az amerikai és afrikai dió tónusait is. Természetesen a divatos egzótákon, kétszer késelt és más honos fafaj furnérjain kívül gyártok bútort tömör fából is. A napjainkban nagy teret hódító selyem és magasfényű festett felületeket is alkalmazom, ha egy tér azt kívánja. Kísérletező típusként mindezeken kívül a legkülönbözőbb anyagokkal: üveggel, fémmel, bőrrel és betonnal is dolgozom.

Mostanában kezdett foglalkoztatni a festett felületek grafikával vagy fotóval történő díszítése. Ezzel az eljárással készítettem üveg és mdf fali panelt, szekrényt, faliórát

A saját határaim folyamatos feszegetése mellett igyekszem mindig a maximumra törekedni és legjobb tudásom szerint tökéleteset alkotni.